2007.06.30. Währingersteig (C) táv: 4 km
szint: 50 m
Hohe Wand
Csapatunk 3 klettersteigből és sok várból álló egynapos körútjának első állomása a Hohe Wand C-s nehézségű, rövid, de izgalmas mászóútja a Währingersteig.
A mászás simán lezajlott, a fennsíkról gyönyörködtünk a Ruine Starhemberg romjaiban, majd a következő helyszínünk előtt rövid kitérőt tettünk egy másik várrom, a Ruine Emmerberg felé.
Útvonal: Dreistetten Währingersteig Dreistetten
Résztvevők:
Ábrahám Csaba
Bólya Péter
Csuka Sándor
Dan Róbert
Dancsecs Róbert
Dürvánger Péter
György Gyula
Kiss Róbert
Major Gellért
Török István
Törökné Erika
Unzeitig László
Dreistetteni parkoló Hohe Wand keleti végének látképe a parkolóból Készülődik a társaság A napozó gyíkok, Gellért és Robi Gyönyörű ortografikus lencsefelhő (Lenticularis) Ruine Starhemberg
A csapat, mögöttünk a Währinger sziklatömbje Beszállás A fal alja (C) B/C-s nehézségű a folytatás Gyula is elindult Az első szakasz teteje (fotó: Török István) Az első szakasz teteje (fotó: Török István)
Unci közelít Jön Csaba is Robi utolsó lépései a barlangig (fotó: Török István) Apró barlang (vagyis inkább üreg) Páran már a létránál járnak Erika a létrán Török a létrán
Kiszállás a létrához Gyula a létrán Lentről fotózva így néz ki a létrára történő kilépés Ahaaa, az ezen kell majd felmászni! Gyula, a tűzoltó otthonosan érzi magát a létrán Sanyi most lép ki a létrára Gyula fotózás közben (C majd A/B)
A létra fölötti rész Ez már csak A/B Csoportkép ...újabb csoportkép, mert előbb Yeti lemaradt Lefelé Ruine Emmerberg A várhoz, kastélyhoz vezető fasor. Fékszárnyak kiengedve :-)
A várhoz, kastélyhoz vezető fasor Hohe Wand, mögötte a Schneeberg
© 2024, Zugmann Ákos